اندیکاتور Rsi
وظیفه اصلی RSI این است که به شما درباره بیش از حد فروخته شدن یا بیش از حد خریده شدن یک دارایی ارزشمند اطلاع دهد.
دلایل زیادی وجود دارند که RSI را به یک تکیهگاه مطمئن برای تریدرها تبدیل کرده است. زمانی که RSI در حدود 70 درصد ماکزیمم مقدار خود قرار گیرد (یعنی در اعداد 70 به بالا) در منطقه اشباع خرید قرار میگیرد. یعنی اینکه دارایی بیش از حد خریداری شده و احتمال کاهش قیمت آن زیاد است.
زمانی که RSI در مقادیر کمتر از 30 قرار بگیرد، منطقه اشباع فروش را نشان خواهد داد. یعنی اینکه دارایی بیش از حد فروخته شده و زمان مناسبی برای خرید کردن به وجود آورده است.
شاخص RSI به شما کمک میکند تا درباره اینکه در قیمت خوبی اقدام به خرید کردهاید یا نه، قضاوت بهتری داشته باشید. اما این شاخص همه چیز را به شما نمیگوید. اینکه شاخص RSI در منطقه اشباع خرید یا اشباع فروش قرار گرفته باشد، الزماً به این معنا نیست که حتما صعود یا سقوط خواهد کرد. هیچ تضمینی دراین باره وجود ندارد.
استفاده از قوانین روند در RSI
در RSI از قوانین روند نیز می توان استفاده کرد و برای نوسانات RSI خط روند رسم کرد و در زمان شکست روند به بررسی آن پرداخت و موقعیت های مناسب خرید و فروش را پیدا کرد.
واگرایی ها در اندیکاتور RSI :
واگرایی بین rsi و خطوط قیمت در زمانی که اعداد بالاتر از ۷۰ و یا پایین تر از ۳۰ را نشان می دهد اخطار بسیار جدی ای تلقی می شود که حتما باید به آن توجه کرد. این واگرایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و نشان از برگشت نمودار قیمت خواهد بود.
زمانی که در روندی صعودی شاهد واگرایی بین اندیکاتور و نمودار قیمت در تراز ۷۰ و بالاتر باشیم به احتمال زیاد شاهد برگشت روند و نزول قیمت خواهیم بود. و در شرایطی که در انتهای یک روند نزولی شاهد واگرایی بین قیمت و اندیکاتور rsi در تراز های ۳۰ و کمتر از آن باشیم احتمال عوض شدن روند و افزایش قیمت سهم بسیار بالا خواهد بود.
ممکن است در تراز های کمتر تر از ۷۰ و بالاتر از ۳۰ نیز واگرایی بین قیمت و اندیکاتور مشاهده شود ولی این واگرایی به نسبت از اعتبار و اهمیت کمتری برخوردار است.
واگرایی ها انواع مختلفی دارند که در ادامه مطلب به آن اشاره خواهد شد.
مفهوم واگرایی چیست؟
واگرایی را میتوان نوعی ناهمگونی میان قیمت و اندیکاتور دانست در حالت عادی زمانی که نمودار سقف و یا کف جدیدی میزند اندیکاتور نیز همین کار را میکند. یعنی کف و یا سقف جدید تشکیل میدهد حال زمانی که نمودار سقف جدید زد اما اندیکاتور نتوانست سقف جدیدی بزند یا بلعکس. در اینجا گفته میشود که واگرایی بین قیمت و اندیکاتور شکلگرفته است.
از اندیکاتور macd و rsi برای شناسایی واگرایی ها استفاده می شود
انواع واگرایی
واگرایی ها بر اساس حالتهای مختلفی که بین اندیکاتور و قیمت اتفاق میافتد انواع مختلفی داشته و به دودسته واگرایی معمولی و واگرایی مخفی تقسیم میشود که بهاختصار به هرکدام از آنها خواهم پرداخت. واگراییهای معمولی به دو نوع مثبت و منفی تقسیم میشوند. در حالت عادی زمانی که قیمت کفی پایینتر از کف قبلی یا سقفی بالاتر از سقف قبلی میسازند اندیکاتور هم باید به پیروی از آن همین رفتار را داشته باشد.
واگرایی معمولی (Regular Divergence)
واگرایی های معمولی به معنای ضعیف شدن روند و اخطار بازگشت است و در نوع سیگنال های بازگشتی دستهبندی میشوند.
الف- واگرایی معمولی مثبت (RD+):
واگرایی معمولی مثبت زمانی هست که قیمت کفی پایینتر از کف قبلی یا کفی همتراز با کف قبلی ساخته اما اندیکاتور کفی رو بالاتر از کف قبلی ساخته است
این موضوع به معنی این هست که روند نزولی قیمت تضعیفشده اما به این معنی نیست که دقیقا از همان نقطه بازخواهد گشت.
ب- واگرایی معمولی منفی (RD-):
این نوع از واگرایی زمانی هست که قیمت سقفی بالاتر از سقف قبلی و یا سقفی همتراز با سقف قبلی زده اما اندیکاتور سقفی پایینتر از سقف قبلی زده است که نشاندهنده تضعیف روند صعودی هست اما بازهم نمیتوان گفت که ریزش دقیقاً از همین نقطه شروع میشود.
واگرایی مخفی (Hidden Divergence)
این نوع از واگراییها نشاندهنده تقویت روند و ادامه روند موجود هستند و در دسته سیگنال های ادامهدهنده محسوب میشوند.
الف- واگرایی مخفی مثبت (HD+):
این نوع از واگرایی زمانی اتفاق میافتند که قیمت کفی بالاتر از کف قبلی بزند اما اندیکاتور کفی پایینتر از کف قبلی زده باشد که نشاندهنده ادامهدار شدن روند صعودی قیمت هست.
ب- واگرایی مخفی منفی (HD-):
این نوع از واگرایی زمانی اتفاق میافتند که قیمت سقفی پایینتر از سقف قبلی بزند اما اندیکاتور سقفی بالاتر از سقف قبلی زده باشد که نشاندهنده ادامهدار شدن روند نزولی قیمت هست.
با سلام و سپاس فراوان از شما. آیا این اندیکاتورها و اسیلاتورها در نرم افزار استفاده شده یا نه؟ معیارهای ورود و خروج نرم افزار بر چه اساسی هست در صورت صلاحدید پاسخ بدید. سپاسگزارم.
در خصوص نحوه ی استفاده از فیلترها در نرم افزار هم اگه امکان داره در سایت ، آموزش تصویری قرار بدید.
نرم افزار هم الگوریتم هست هم تکنیکالی و هم بخشی بنیادی . در مورد فیلتر هم چشم کلیپ میزاریم
سلام استاد آیا اندیکاتور ایچیکومو به تنهایی در شناخت نقاط حمایت و مقاومت کافیه که دیگه از این اسیلاتور ها استفاده نکنیم ؟
سلام خیلی نیزا نیست به آموزش ایچیموکو مراجعه کنید توی کانال
سلام۰ مهندس برنامه آموزش و نرم افزار شما واقعا مفید و ثمر بخش هست اگه یه بخش در نرم افزار تان به پارامتر منطقه حمایت و مقاومت هم تخصیص داشته باشه و آموزش آپاراتی در مورد اندیکاتور ها و اسیلاتورها و همچنین اشاره عملی به rsi و موارد دیگه به صورت تلفیقی داشته باشی خیلی جالب میشه.
سلام عرض ادب . آموزش این بخش ها که در مطالب هستش
ممنون بابت آموزش های خوبتون . ممکنه خواش کنم یک ایمیل به بنده بزنید . سپاسگزار
aloboorse@gmail.com
با سلام و احترام حضور استاد عزیز
سپاس فراوان هم از مطالب بسیار مفید و عالیتون و هم بخاطر نرم افزار فوق العاده کاربردیتون.
ارادت فراوان
سلام مهندس
ممنونم ازآموزش وتوضیح بسیارخوب وکاملتون.
امیدوارم همیشه سلامت باشید .
زنده باشید و پایدار
سلام استاد.واقعا عالی هست مباحثتون..لطف کنید توی نرم افزار هم بیارید برای تایید گرفتن خوبه
سلام اخه نیازی نیست . جز سخت کردن انتخاب کاری دیگه ای نداره شا باید جدا چک کنید بعد از سیستم استفاده کنید
باسلام و تشکر
چطور در نرم افزار الو بورس از واگرایی rsi استفاده کنیم؟
در بررسی واگرایی معمولی اندیکاتور rsi رو بالای 70 و پایین 30 در نظر گرفتید ولی در بررسی واگرایی مخفی بین 30 تا 70 در نظر گرفتید علت خاصی داره؟
سلام . مهم تشکیل این واگرایی هستش . مکانش مهم نیست
واگرایی معمولی از مخفی را چگونه تشخیص دهیم.
مرسی
انشالله ادامه داره توضیحاتش . میزاریم
سلام خسته نباشی لطفا از این گونه مطالب بیشتر قرار دهید.
سلام . حتما چشم
واقعا دقیق و واضح توضیح دادید ممنون چندبار جایی دیگه خونده بودم ولی اینجا واقعا قشنگ و فهمیدم منظور را تشکر
بزرگوارید .اینجا هدف ساخت تفاوت ها و فرهنگ سازی هاست . در خدمتیم